Nieuwe eigenaar Scholma Print & Media

Scholma Print & Media in Bedum is overgenomen door enkele investeerders. Eén van de investeerders is Erik van ’t Hoff, die Martin Scholma opvolgt als directeur.

 Martin Scholma: “Wij zijn als 80-jarig familiebedrijf blij de juiste partij te hebben gevonden die onze visie op het grafisch bedrijf deelt en bouwt aan de versterking van onze marktpositie in Noord-Nederland, gekoppeld aan de juiste investeringen.” Erik van ’t Hoff onderschrijft dit van harte: “Scholma is sterk in de verzorging van een gevarieerd orderpakket en een brede dienstverlening eromheen. We verzorgen het hele spectrum van eenvoudig tot zeer complex drukwerk en van oplage 1 tot 100.000+.” Verder wordt de focus gelegd op crossmedia communicatie en direct marketing en werkt Scholma samen met gespecialiseerde bedrijven.

Plaats in Noord-Nederland

In het marktsegment van gevarieerd drukwerk behoort Scholma tot de top-20 van Nederland en is hierin de grootste in Noord-Nederland. Van ’t Hoff: “Dit biedt veel kansen en schept verplichtingen, ook voor de werkgelegenheid. Wij maken keuzes voor de lange termijn.”

Martin Scholma blijft zich inzetten voor nieuwe ontwikkelingen in het bedrijf en voor uitgeverij Profiel die aan Scholma verbonden is. Een van de nieuwe producten is VEEEW (Augmented Reality), waarin offline (papier) en online (digitaal) met elkaar zijn verbonden. Dit biedt voor de klant extra mogelijkheden voor communicatie en marketing en speelt in op innovatietrends waarin communicatie met drukwerk en digitaal hand in hand gaan.